Hoeveel weerstand biedt jij tegen betweters?


Met alle respect. De meeste mensen zijn leken als het gaat om digitale zaken zoals programmeertalen, internet etc. Dat maakt niet uit. Iedereen heeft zijn eigen sterke punten. Je hoeft ook niet overal goed in te zijn natuurlijk.

Maar... Helaas hoor ik veel gekke dingen om me heen. Over bedrijven die torenhoge prijzen vragen, terwijl ze eigenlijk weinig voor elkaar boksen.

Bijvoorbeeld een bedrijf die wel even een website sneller zal maken. 1500 Euro later hebben ze dat dan nog niet voor elkaar. En dan heb ik het niet over een klein bedrijf. Echt gebeurd.

Een goede ondernemer die weet van heel veel dingen wel iets. Als je namelijk totaal geen idee hebt wat er allemaal komt kijken bij een goede website, hoe kan je dan beslissen wie jouw nieuwe website gaat maken? Laat staan hoe duur de website mag zijn.

Ik zeg niet dat je nu meteen een cursus tot webbouwer moet gaan volgen. Maar een beetje globale kennis opdoen kan geen kwaad.

Wanneer je op een redelijk niveau kunt praten over bijvoorbeeld technische werkzaamheden, dan is het veel makkelijker om mensen te vinden die daar goed in zijn. En die jij dus wilt inhuren.

Wanneer jij ervoor kiest om alles uit te besteden dan is de kans groot dat mensen jou een poot proberen uit te draaien.

Laat je niet leiden door het uurtarief

En besef je goed...

Leveranciers met een hoog uurtarief zijn niet perse duur. Misschien werken ze vele malen efficienter waardoor ze meer werk in minder tijd kunnen doen. Vooral bij IT gerelateerde werkzaamheden is dat heel goed mogelijk.

En dan heb ik het nog nieteens over de kwaliteit van het werk.

Te vaak zie ik helaas nog dat opdrachtgever zich laten leiden door de prijs.

Laat ik een voorbeeld geven...

Bedrijf A heeft een uurtarief van 40 euro. In 10 uur tijd kunnen ze 2 leads genereren.

Bedrijf B heft een uurtarief van 80 euro. In 10 uur tijd kunnen ze 15 leads genereren.

Bedrijf A rekent dus 200 euro om 1 lead te genereren. Bedrijf B rekent 53,3 euro om 1 lead te genereren, terwijl die een hoger uurtarief hebben. Met welk bedrijf zou jij willen werken?